ALGEMENE VOORWAARDEN

Welkom bij BY VEDA! Hier lees je de algemene voorwaarden die gelden op alle diensten en producten die BY VEDA aanbiedt. Op alle overeenkomsten is het Nederlandse recht van toepassing.

 

WAT IS BY VEDA?

BY VEDA is de onderneming van Nicole van Kempen. BY VEDA is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 72545577 en is gevestigd aan de Ruysdaelhof 4, 5642 JM Eindhoven.

 

WAT BY VEDA AANBIEDT:

Om je wegwijs te maken beginnen we met een kort overzichtje:

 • Je kunt bij BY VEDA zowel online als offline diensten afnemen en je kunt deze via de webshop boeken of rechtstreeks bij Nicole bestellen bijvoorbeeld per email, telefoon, Instagram of tijdens een live ontmoeting.

 • De online dienstverlening bestaat uit abonnementen voor het online volgen van yogalessen en de daarbij horende online Q&A of andere online evenementen die door BY VEDA worden georganiseerd.

 • De offline dienstverlening waarbij je Nicole live ontmoet bestaat uit 1 op 1 coaching, yoga(groeps)lessen, workshops en evenementen.

 • Ook verkoopt BY VEDA producten die aansluiten bij de dienstverlening zoals boeken, sprays, stenen en sieraden. Deze producten kun je via de webshop bestellen of rechtstreeks bij BY VEDA afnemen.

 

HOE WERKT DAT PRECIES?

Juridisch is er een verschil tussen het kopen in de webshop en het rechtstreeks bestellen bij Nicole. Om het voor jou makkelijk te maken hanteren we zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden en afspraken.

Dus…

 • Als jij een product, consult of bijvoorbeeld een abonnement voor yogalessen via de website bestelt, komt de overeenkomst tot stand meteen nadat jij het bestelproces hebt doorlopen. Dat wil zeggen, zodra BY VEDA jouw betaling via iDeal of creditcard in de webshop heeft ontvangen. Voor de offline aankopen hanteren we hetzelfde principe. Jij bestelt je product of consult bij Nicole per email, whatsapp of vergelijkbare dienst, telefonisch of tijdens een fysieke afspraak. Zodra jij je aankoop aan BY VEDA hebt betaald via pin, contant of per bankoverschrijving, via tikkie of de donatieknop op de website www.by-veda.com is de overeenkomst tot stand gekomen.

 • BY VEDA gaat dan voor je aan de slag. Producten worden afgeleverd op het adres dat jij bij de bestelling doorgeeft.

 • Voor evenementen, workshops en groepslessen kan vooraf worden aangegeven dat er een minimaal aantal deelnemers vereist is. Als het minimale aantal niet wordt gehaald, mag BY VEDA het evenement, de workshop of de groepsles verplaatsen. Als een bijeenkomst wordt verplaatst heb jij altijd de mogelijkheid om jouw boeking kosteloos te annuleren. Je krijgt dan binnen 14 dagen het door jou betaalde bedrag teruggestort op je rekening of in geval van een membership als tegoed bijgeschreven op je abonnement.

 

BEPERKING VAN JOUW HERROEPINGSRECHT

Volgens de wet mag jij overeenkomsten soms herroepen. Dat wil zeggen dat je de koop kunt terugdraaien als je er spijt van hebt of gewoon zonder reden. Voor het aanbod van BY VEDA gelden een paar uitzonderingen op dit herroepingsrecht:

 • Voor de online abonnementen en eenmalige diensten krijg je meteen per email bevestiging en de mogelijkheid om in te loggen en te starten. Daarom kun je de aankoop voor online diensten na betaling niet meer herroepen.

 • De offline diensten zoals 1 op 1 coaching, groepslessen en evenementen kun je binnen 14 dagen na je aankoop (dat is het moment van de betaling) herroepen, zolang je nog geen gebruik hebt gemaakt van de dienstverlening. Oftewel zodra je een consult, event of les hebt gehad, kun je dit uiteraard niet meer ‘terug brengen’.

 • De producten kun je uiterlijk 14 dagen nadat deze aan jou zijn geleverd terugsturen, zolang deze producten ongebruikt zijn en in de originele verpakking zitten. Voor deze producten gebruik je het retourformulier dat je kunt vinden via https://www.by-veda.com/verzenden-retouren.
  Als BY VEDA de bestelling in goede staat terug ontvangt krijg jij het aankoopbedrag inclusief de door jou betaalde verzendkosten binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. Voor de volledigheid de verzendkosten voor de retourzending zijn voor rekening van de jou zelf, tenzij het door BY VEDA toegestuurde product een productiefout of defect heeft. Bij een foutje betaald BY VEDA ook de redelijke kosten voor het retourneren terug.

 • In aanvulling op de herroepingsmogelijkheid kunnen evenementen, zoals workshops en retreats tot 30 dagen voorafgaand aan het evenement kosteloos worden geannuleerd door het sturen van een email naar hello@by-veda.com.

 

 

ABONNEMENTEN

Voor de online yogalessen koop je een abonnement. BY VEDA heeft verschillende soorten abonnementen:

 

FLOW: Doorlopend abonnement voor één maand

Met dit abonnement heb je de hele maand onbeperkt toegang tot alle lessen. Dit abonnement gaat direct in na bestelling en betaling en wordt na afloop van iedere maand automatisch maandelijks verlengt. Je geeft hiervoor een incassomachtiging af, zodat BY VEDA het maandbedrag kan laten afschrijven van de opgegeven rekening. Als je dit abonnement wilt opzeggen, stuur je een mail met je bericht over de opzegging met je naam, bankrekeningnummer en de gewenste opzegdatum aan hello@by-veda.com. Voor dit abonnement geldt altijd 1 maand opzegtermijn, zodat er na ontvangst van jouw opzegging nog 1x een maandbedrag wordt afgeschreven. Per mail ontvang je de bevestiging tot welke dag jij toegang houdt tot de online lessen.

 

SHIFT: Een jaarabonnement voor 12 maanden

Met dit abonnement heb je in de afgesproken periode onbeperkt toegang tot alle lessen. Dit abonnement gaat direct in na bestelling en betaling en verplicht jou tot de betaling van 12 maandelijkse termijnen. Je geeft hiervoor een incassomachtiging af, zodat BY VEDA het maandbedrag kan laten afschrijven van de opgegeven rekening. Na afloop van de twaalf maanden stopt het abonnement automatisch, tenzij jij via de website je abonnement omzet in een maandabonnement. Je kunt er ook voor kiezen om zodra het jou uitkomt via de webshop een nieuw eenmalig abonnement af te sluiten.

 

In geval van een langdurige ziekte of blessure kan je een verzoek indienen per email via hello@by-veda.com om jouw abonnement éénmalig voor maximaal 6 maanden te pauzeren.

 

PRIJZEN

De prijzen die je leest op de website zijn inclusief BTW. De prijs die je ziet in de webshop is leidend, tenzij er een overduidelijke blunder op de pagina staat. Dan weet jij zelf ook wel dat het niet klopt. We vinden het fijn als je dat bij Nicole meldt en belonen je daar graag voor. BY VEDA mag haar prijzen aanpassen. Controleer dus altijd de prijs online voordat je een abonnement verlengd. Als je een doorlopend abonnement hebt, krijg je vooraf bericht over prijswijzigingen. Als je niet akkoord gaat met de gewijzigde prijs, kun je het doorlopend abonnement beëindigen voordat de prijsverhoging ingaat.

 

BETALING

Voor alles wat je boekt in de webshop betaal je altijd vooraf. Alle andere bestellingen of boekingen betaal je vóór aflevering van de producten of diensten of tijdens het 1 op 1 consult.

De abonnementen lopen via automatische incasso waarbij de incasso wordt geïnd voorafgaand aan de maand waarin je de yogalessen volgt.

Als je BY VEDA niet betaalt, heb je geen recht op dienstverlening en mag jou de toegang tot de lessen en consults worden geweigerd.

 

KWALITEIT

BY VEDA staat voor kwaliteit! Nicole is gecertificeerd als:

 • Ayurvedisch Food- & Lifestyle Coach (door Delight Academy in Amsterdam),

 • 200 hrs Yoga teacher (door East + West Yoga)

Daarnaast volgt Nicole van 2020 tot 2022 de opleiding tot Yoga Therapeut aan The Yoga Therapy Institute in Amstelveen. Deze kennis combineert Nicole met de ervaringen van haarzelf, haar cliënten en yoga teachers waarmee ze regelmatig contact heeft. BY VEDA helpt jou ontspannen en adviseert jou over je leefstijl, voeding, eetgewoonten en gezonde bewegingen.
 

BY VEDA IS GEEN ARTS OF FYSIOTHERAPEUT EN GEEFT GEEN MEDISCH ADVIES!

Hoewel veel mensen zich beter voelen door yoga, kunnen consults, producten en lessen van BY VEDA nooit medisch advies vervangen.

 

ONLINE LESSEN

BY VEDA verzorgt verschillende yogavormen:

 • Slow Flow yoga voor kracht en flexibiliteit

 • Yin Yoga voor soepele gewrichten en een kalme mind

 • Yoga Nidra voor diepe ontspanning
   

Bij de online lessen kijken we niet met je mee. Om te zorgen dat jij vol enthousiasme start met een vorm van yoga die op dat moment ook echt bij jou past; staat bij iedere les zoveel mogelijk aangegeven voor wie de les niet geschikt is. Herken jij de bij die les genoemde belemmerende situaties? Kies dan een andere les! Daarnaast kan het zijn dat jij een aandoening hebt waar je rekening mee moet houden tijdens yoga. Stem dit altijd eerst af met BY VEDA voordat je aan de online lessen begint. Niet iedereen is geschikt voor yoga. Hieronder schrijven we een aantal veel voorkomende situaties die je altijd moet voorleggen. Staat jouw aandoening er niet bij, neem bij twijfel contact op met Nicole per email (hello@by-veda.com) of telefoon.

 

Voor de coaching en 1 op 1 sessies werkt BY VEDA met een intakeformulier. Door het invullen van de vragenlijst kan Nicole met je meedenken en je waarschuwen als een yoga vorm of oefening niet geschikt lijkt te zijn voor jou of zelfs gevaarlijk voor je kan zijn. Het is noodzakelijk dat jij de vragenlijst eerlijk en in zijn geheel invult.

Twijfel je over je antwoord of wil je de vragenlijst niet invullen, neem dan altijd eerst contact op met Nicole.

 

WAARSCHUWING

Neem deze waarschuwing serieus!!

Yoga kan absoluut invloed hebben op jouw lichaamsfuncties zoals:

 • je bloedsuikerspiegel

 • je hartslag

 • je bloeddruk

 • je lichaamstemperatuur

 • je geestelijke gesteldheid (zoals depressies en angststoornissen)

 • je ademhaling

 • eventuele blessures

 • je zwangerschap

 • het verloop van je menstruatie

 

Jij bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat je jouw gezondheid in acht neemt en dat jij niet deelneemt aan lessen die niet bij je passen. Luister goed naar de signalen van je lichaam en mind en handel hiernaar. Neem bij twijfel altijd contact op met een arts.

 

DE NO-GO’S BIJ YOGA:

 • BY VEDA raadt yoga in de eerste drie maanden van de zwangerschap af.

 • Ben je astmatisch? Voer geen yoga uit zonder dat je jouw medicatie (puffer) binnen handbereik hebt.

 • Voer geen oefeningen uit die pijnlijk voor je zijn.

 • Voer tijdens je menstruatie of bij een hoge bloeddruk of hartklachten geen omgekeerde houdingen uit

 • Doe geen oefeningen die je niet begrijpt

 • Voer oefeningen niet gehaast uit, neem de tijd

Heb je last van blessures, hartklachten, suikerziekte of andere aandoeningen die beïnvloed worden door jouw lichaamsfuncties overleg dan eerst met Nicole! Je krijgt bij iedere abonnement de gelegenheid voor een 1 op 1 telefonische afstemming van 15 minuten met Nicole, om te voorkomen dat jij schade oploopt. Als jouw situatie om meer advies vraagt, kan Nicole je adviseren om een 1 op 1 consult te boeken, zodat BY VEDA je beter van dienst kan zijn.

 

GROEPSSESSIES

Bij alle abonnementen krijg je de gelegenheid om mee te doen met de online Q&A. Tijdens deze live groepssessies kun je jouw vragen rechtstreeks aan Nicole stellen. De groepssessies vinden plaats via Zoom waarbij de deelnemers elkaar kunnen zien en ook Nicole kan bijvoorbeeld jouw (lichaams)houding via je webcam beoordelen om tips te geven voor het veilig uitvoeren van houdingen. Van de groepssessies wordt vanuit privacy-overwegingen geen opname gemaakt. Voor alle deelnemers geldt dat de ontvangen informatie tijdens de groepssessies niet mag worden gebruikt, behalve voor je eigen yoga beoefening. Deelnemers worden geacht vertrouwelijk om te gaan informatie die door anderen worden gedeeld en hun identiteit. Deze informatie is vertrouwelijk en mag niet met anderen buiten de sessie worden gedeeld.

GARANTIES

De producten die By-Veda verkoopt worden elders ingekocht. By-Veda produceert deze niet zelf. Op al deze producten geldt de garantie zoals deze door de producent of importeur wordt gegeven. Wil je weten welke garantie op een specifiek product zit, stuur dan een mail aan BY VEDA.

Mocht je niet tevreden zijn over de diensten of producten van BY VEDA, dan horen we dat graag meteen van je. Neem contact op met Nicole door het sturen van een mail naar hello@by-veda.com en beschrijf duidelijk waar je ontevreden over bent. Dan kunnen wij ons best doen om het met jou op te lossen. We laten je binnen een week weten hoe we hierover met jou in overleg gaan. Als we er samen niet uitkomen, dan beroepen wij ons op onderstaande aansprakelijkheidsclausule. Wil je ons voor de rechter dagen, dan hebben we voorkeur voor de Rechtbank Oost-Brabant.

 

AANSPRAKELIJKHEID

Bovengenoemde garanties zijn bedoeld om eventuele klachten in alle redelijkheid op te lossen. Mocht dit niet tot de gewenste afwikkeling leiden waardoor je besluit om BY VEDA aansprakelijk te stellen, dan is de aansprakelijkheid beperkt en als volgt:

 • BY VEDA is nooit aansprakelijk voor schade veroorzaakt of geleden door derden.

 • BY VEDA levert zowel online diensten als offline diensten en evenementen in groepsverband. Bij groepslessen en evenementen kun je slechts beperkt gecorrigeerd worden. Bij online lessen heeft BY VEDA helemaal geen zicht op jou. BY VEDA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijke of geestelijke letselschade of blessures geleden als gevolg van het zelfstandig volgen van online lessen en groepslessen of evenementen.

 • Vóórdat je start met online lessen kun je jouw aandoening, blessure of vragen in een telefonische afstemming van 15 minuten met Nicole kosteloos bespreken en aanvullend is er wekelijks een gratis live Q&A waar je terecht kan met vragen, ter voorkoming van schade. Als jij geen gebruik maakt van deze mogelijkheden, kun je BY VEDA niet aansprakelijk stellen voor enige schade die ontstaat als gevolg van het volgen van lessen.

 • BY VEDA levert producten die passen bij yoga en ayurveda zonder dat hierover advies wordt gegeven. BY VEDA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade geleden als gevolg allergieën, of als gevolg van het gebruik van producten in strijd met het voorgeschreven gebruik of na de opgegeven houdbaarheidsdatum. Als er geen handleiding bijgevoegd is, bedoelen we het normale gebruik. Dus een boek is om te lezen en niet om te gebruiken als yogablok. Overleg mij twijfel over voedingsrichtlijnen of suplementen altijd met je arts!

 • Bij 1 op 1 consults geeft BY VEDA food- en lifestyle adviezen. BY VEDA baseert haar adviezen op de door jou gegeven informatie. BY VEDA aanvaart geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuiste of onvolledige informatie die door of namens jou is verstrekt. BY VEDA accepteert ook geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik van deze adviezen, door andere personen of voor andere doelen dan waarvoor deze adviezen oorspronkelijk zijn gegeven. Je kunt BY VEDA dus niet aansprakelijk stellen voor de beslissingen die je zelf neemt op basis van de consults en yogalessen.

 • BY VEDA kan niet aansprakelijk worden gehouden voor indirecte schade, zoals bijvoorbeeld omgevallen vazen, in de omgeving waar jij yoga beoefent.

Kortom, je kunt BY VEDA alleen aansprakelijk stellen als er sprake is van directe schade door de adviezen van BY VEDA als gevolg van opzet of bewuste roekeloosheid aan de kant van BY VEDA.

 

BY VEDA heeft een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Als je BY VEDA met succes aansprakelijk stelt, is de maximale schadevergoeding gelijk aan het bedrag dat door de verzekering wordt gedekt. Daarbij is het uitgangspunt dat je schade nooit hoger kan zijn dan de aanschafwaarde van het product of de dienst die je bij BY VEDA in de 3 maanden voordat schade is ontstaan hebt afgenomen.

 

OVERMACHT

BY VEDA is afhankelijk van Nicole van Kempen. In geval zij niet in staat is om te werken door blessure, ziekte, brand, energiestoring of storing in het bedrijf of de daar gebruikte software, hoeft BY VEDA zich niet te houden aan de verplichtingen tegenover jou. Uiteraard doet BY VEDA er alles aan om te zorgen dat de overmachtssituatie zo snel mogelijk wordt opgelost en de gevolgen voor jou beperkt worden. Het is toegestaan dat BY VEDA bij overmacht vervangende yoga teachers inschakelt die de werkzaamheden voor zover mogelijk binnen de gemaakte afspraken overnemen.

 

AUTEURSRECHT

Alle video’s, beeldmateriaal, adviezen, columns en social media posts van BY VEDA worden met zorg opgesteld. Op deze werken zit auteursrecht van BY VEDA. Het staat BY VEDA vrij om deze werken ook voor andere doeleinden te gebruiken, zolang daarmee geen vertrouwelijke informatie aan derden wordt gegeven. Het is niemand toegestaan om deze werken zonder voorafgaande toestemming van BY VEDA over te nemen. Ook niet wanneer er een naamsvermelding bij wordt geplaatst. Je vraagt dus altijd vooraf of je een bericht van BY VEDA mag plaatsen op jouw account. Wat je wel mag is het delen van social media berichten van BY VEDA met de bekende deelknoppen inclusief naamsvermelding op platforms zoals Facebook en Instagram.

 

PRIVACY

Om jou goed te kunnen adviseren over het gebruik van de diensten van BY VEDA, heeft Nicole veel gegevens nodig. Dit betreffen soms ook jouw medische persoonsgegevens. In de privacyverklaring van BY VEDA lees hoe we met jouw persoonsgegevens om gaan. De privacyverklaring vind je op https://www.by-veda.com/privacy-statement.

Als je vanwege jouw privacy je gegevens niet wilt verstrekken, kunnen we jou niet goed helpen en zijn alle diensten voor je eigen risico. Om te voorkomen dat er situaties ontstaan die gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid is het belangrijk dat je eerlijk en volledig bent. Bij coaching en 1 op1 sessies vragen we je om een vragenlijst in te vullen. Uiteraard is het mogelijk dat jij in plaats van het invullen van een vragenlijst een 1 op 1 consult boekt bij Nicole om te bespreken wat het beste bij je past.

 

Alle klanten van BY VEDA krijgen de nieuwsbrieven met daarin informatie, blogs en aanbiedingen van BY VEDA over yoga, lessen, evenementen, recepten en tips. Je kunt je bij iedere mail afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrieven.

Abonnees en deelnemers aan een evenement ontvangen ook mails over het abonnement respectievelijk het evenement, over de looptijd en verlenging, prijswijzigingen en inlogcodes. Voor deze mails kun je niet afmelden zolang je abonnement loopt.

 

 

TOT SLOT

BY VEDA zal haar diensten verrichten naar beste inzicht en vermogen en volgens de eisen die passen bij wat in de branche gebruikelijk is, zoals vastgesteld door International Association of Yoga Therapists. Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze algemene voorwaarden, bel of mail gerust! Je de algemene voorwaarden hier ook downloaden als pdf bestand.

NIEUWSBRIEF
Niks missen? Laat je email adres achter en je blijft op de hoogte van alle workshops, retreats en meer!

BY VEDA

Ruysdaelhof 4
5642 JM Eindhoven
The Netherlands

hello@by-veda.com

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Pinterest Icon
0